Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2016 13:56 - Мярка 214 - "Агроекологични плащания"
Автор: agrosjv Категория: Бизнес   
Прочетен: 520 Коментари: 0 Гласове:
1



 По мярка 214 „Агроекологични плащания” (АЕП) се предоставя финансова помощ за прилагане на земеделски дейности, насочени към подобряване на опазването на околната среда. Финансовата помощ за осъществяване на агроекологичните дейности ще се предоставя под формата на ежегодни агроекологични плащания като 82 на сто от средствата се осигуряват от Европейския съюз, а 18 на сто - от бюджета на Република България.

            Агроекологичните плащания се отпускат на земеделски стопани, които на доброволен принцип поемат агроекологични ангажименти, свързани с изпълнението на агроекологични дейности върху определена площ, биологично пчеларство или опазване на застрашени от изчезване редки местни породи животни. Като правило, агроекологичните задължения трябва да бъдат поети за срок от минимум 5 години. Плащанията, базирани на използваната земеделска земя, са на база на одобрената площ, върху която се извършват агроекологични дейности и са в размер от 30 до 729 евро на хектар.

            За подпомагане могат да кандидатстват физически лица и юридически лица, които са регистрирани в Интегрираната система за администриране и контрол. Кандидатите подават Приложение за кандидатстване за Агроекологични плащания заедно с Общото заявление за подпомагане. След като подадат заявление за подпомагане, земеделските стопани трябва да бъдат одобрени за участие по мярка „Агроекологични плащания”. Одобрените за участие земеделски стопани ще получат Уведомително писмо от РА за одобрението им за участие по мярката.

            Подпомаганите лица се задължават да преминат програма за агроекологично обучение през първите две години за периода на изпълнение на агроекологичните дейности или да докажат наличието на опит в извършването на дейностите, които са избрали да прилагат. Агроекологичното обучение се установява с диплома/удостоверение за преминат курс, обучение или информационна дейност по агроекология, издадени от обучаваща институция.

            Кандидатите за подпомагане трябва да ползват собствена, наета или арендована земя за срок не по-кратък от 5 години, считан от датата на подаване на първото заявление за плащане, за площите, за които кандидатстват за подпомагане. Агроекологичните дейности, които се основат на площ трябва да се изпълняват върху една и съща земя в 5 последователни години.



Тагове:   новини,   евро,   програми,   Group,   агро,   sjv,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: agrosjv
Категория: Бизнес
Прочетен: 97342
Постинги: 149
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930