Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2015 10:13 - Първият прием за този програмен период (2014-2020) по мярка 6.4. ще бъде през следващата 2016 г.
Автор: agrosjv Категория: Бизнес   
Прочетен: 617 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.11.2015 10:13


Мярка 6.4., подобно на аналогичните мерки 312 и 311, познати от предходния програмен период, ще подпомага проекти за изграждане, оборудване и обзавеждане на туристически обекти с до 20 помещения за настаняване в това число къщи за гости, семейни хотели, вили, къмпинги. Освен проекти в областта на туризма, по мярка 6.4. ще се финансират проекти за развитие на всякакви други неземеделски дейности каквито са: проекти за предоставяне на социални услуги в това число изграждане и оборудване на хосписи, домове за стари хора; проекти за предоставяне на здравни услуги като изграждане и оборудване на стоматологични и здравни центрове; проекти, свързани с изграждане и оборудване на производствени цехове (с изключение на производства за първична преработка на селскостопански и горски продукти); за изграждане и оборудване на автосервизи; проекти за предоставяне на информационни и далекосъобщителни услуги; проекти, свързани с предоставяне на онлайн услуги и много, много други. 
SJV-EUROPRO - Eвропейски финансиращи програми - Информация за европейски финансиращи програми за малкия и среден бизнес. За подпомагане по мярка 6.4. могат да кандидатстват новосъздадени или действащи микрофирми, но за разлика от предишния програмен период, сега приоритет при оценката ще се даде на фирмите с история. За такива се приемат фирми, които са развивали дейност в последните 3 години преди кандидатстването. Допълнителен бонус ще получат и тези, които могат да докажат опит в дейността, за чието финансиране кандидатстват. Така например, ако вече управлявате козметичен салон, който желаете да модернизирате и разширите с помощта на мярка 6.4., проектът Ви ще получи допълнително точки, тъй като се предполага, че вие по-добре от някой стартиращ в бизнеса, познавате пазара си, от което следва, че разходите заявени за финансиране ще бъдат по-добре обосновани, а наличието на клиенти ще даде възможност много скоро след като инвестицията бъде реализирана тя да започне да носи приходи. 

Освен проекти за алтернативен туризъм, допълнително точки при оценката ще получат и проекти за производствени дейности, както и такива, осъществявани в сферата на IT технологиите.

За да се подпомогне икономиката на най-бедния район в европейския съюз, мярка 6.4. ще бонифицира проекти, изпълнявани на територията на селски общини в Северозападната част от страната, включваща областите Враца, Монтана, Видин, Ловеч и Плевен. По същата причина положително ще се отчитат броя работни места, които създава проектът. 

Има промяна и в списъка на населените места с развит масов туризъм, на територията, на които няма да бъдат подпомагани проекти за туристически обекти. В сравнение с предишния програмен период, в който всички селища по морето бяха в забранителния списък, сега, в него са останали само наистина големите курортни центрове като гр. Созопол, гр. Приморско, гр. Несебър, гр. Балчик, "Албена", "Елените", "Слънчев бряг", "Дюни", "Международен младежки център – Приморско". Към развитите морски центрове се причисляват и зимните ски дестинации "Пампорово", "Боровец", гр. Банско и гр. Самоков. 

Първият прием за този програмен период (2014-2020) по мярка 6.4. ще бъде през следващата 2016 г., което значи, че всеки който иска да се включи в него трябва да пристъпи към подготовката на проекта си и документите, които се внасят при кандидатстване в ДФЗ, а именно: 
- пълна строителна документация и разрешение за строеж, ако проектът предвижда строителство; 
- разработен технологичен проект, ако търсите финансиране за производствена дейност; 
- събрани оферти от потенциални доставчици по проекта и сключени предварителни договори с избрани изпълнители; 
- бизнес план, разработен за срок от 5 до 10 години, доказващ икономическата жизнеспособност на проекта; 
- заявление за кандидатстване. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: agrosjv
Категория: Бизнес
Прочетен: 97355
Постинги: 149
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930